Grönsaker = Green things

Igår tog vi ledigt från volontärandet för att spendera dagen med våra favorit-Australiensare! De hade nämligen bokat in sig på matlagningskurs och vi hängde på. 

Först fick vi en rundvandring på den vietnamesiska marknaden. Luktade på massor med örter som vi snabbt glömde namnen på. Guiden var trevlig och förvånadsvärt bra på engelska!
När vi sedan kom in i köket låg alla ingredienser uppdukade på fat. Vi hade valt en meny som hette "Village-many" (Byn-menyn, låter inte lika käckt på Svenska) där ingick färska vårrullar, aubergin och köttfärsgryta, tofu med tomatsås, någon slags soppa och spenatsallad. På bilden ovan ser ni hur man på bästa sätt skivar en annanas, fint blir det också.
Vi lärde oss att göra rosor utav tomaterna!

Vi började med de fräscha vårrullar som de kallar det (fresh springrolls eller Nem (vietnamesiska)).


Till maten drack vi det kalla milda gröna teet som ofta serveras till gatumat i Vietnam, ofta med is. Vi fick recept på allt, så vi ska försöka återskapa aubergingrytan som var sååå god. De andra rätterna kan nog vara lite klurigt att hitta ingredienser till.
Efter matlagningskursen följde vi med Maggie och Callum till deras hotell innan det var dags för att äta igen. Sedan var klockan helt plötsligt 10 och var det verkligen dags att ta motorcykeln hem igen, tyvärr. Det var en av de bästa dagarna hittills. Roligt men samtidigt dyrt (för att vara Vietnam). Man blir lite dumsnål när allt är så billigt.
Hejsvejs

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ser gott ut höga förväntningar på att få smaka dessa rätter när ni kommer hem det finns en buss som kommer till Örebro med special ingredienser. kram från Örebro ( vi är på besök hos Linders )

2011-12-30 @ 17:18:03
Postat av: Sanna

Ohh ser fram emot att få smaka på vietnamesisk mat när ni kommer hem:) mums ser jätte gott ut! Kram och gott nytt år!

2011-12-30 @ 17:57:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0