Run for Children

Idag har vi deltagit i Run for Children, inte särskilt organiserat som det brukar vara på vietnamesiskt vis. Vi sprang tillsammans med alla andra volontärer och bredvid oss sprang hur mycket folk som helst, volontärer eller inte, mycket trevlig stämning. Vi sprang runt en sjö och man sålde sponsrade tröjor för att inkassera kosing till utsatta barn i Vietnam, det var den enda informationen vi fick om tilställningen ifråga. Vi hittade inte ens ståndet där man sålde tröjorna (så bidrog egentligen inte med något förutom att vara där) men det var som sagt mycket folk och uppvisningar på en stor scen som syns nedan.



Efter vi sprungit, joggat, spatserat och druckit gratis cola drog vi med gemensam buss till ett barnhem/skola i en annan del av Hanoi. Vi släpptes av och kikade runt på stället, som uppföljdes av en lunch bestående av en liten kebabmacka á la Viet, god! Det räckte dock inte för västerlänningarnas magsäckar så vi drog ut på gatan och hittade en liten restaurang där vi köpte ytterligare lunch, billigt som 15000d (10kr). Sedan var det dags för vår första "lipdub" vilket är en film som man spelar in i ett stycke med musik i bakrunden, vi lägger upp den här senare när vi får tag i den. Vi ska göra ytterligare en på onsdag på skola för handikappade, ser fram emot det mer och mer! Vi träffade även en döv liten kille som blev vår bästa vän, så länge vi hade kameran framme eller kunde "flyga" med honom. Inte riktigt så, han var mycket rar. Han tog i princip alla kort som vi har därifrån, vilket är många eftersom Vietnameser gillar att posera. Kändes lustigt att åka därifrån hastigt och lustigt efter att vi lekt en hel dag med denna underbara grabb.

Alessio (volontärkamrat) sitter här i karusellen som alla körde, även de som inte riktigt passade rent storleksmässigt.





Vi avslutade dagen med middag på gatan i centrala Hanoi, det blev den urtypiska Vietnamesrätten Pho (nudelsoppa). Simon åt den på det vanliga sättet, "Pho bo" och en "Pho ga" (nudelsoppa med biff respektive kyckling) och Petra åt den stekta varianten "Pho chao", så gott och starkt om man gör den det (chilli och vitlökssåsen gör sitt)! När vi kom hem kändes det som läggdags efter en heldag men klockan var bara 7. Nu däremot är det dags för julkalendern!




Imorgon: International volunteering day.

Kommentarer
Postat av: Syster Malin

Låter som ni får göra massa roliga

saker hela tiden, kul.



9ph9-.x 7tyyyyyyyyyb vv jjjj j a ewwqxzc,g 22222nw 3w



Mde detta hälsra Alice till er ochså, de bästa hon vet är att knappa på tangnerbordet. Hon tycker att ni ska ha riktigt roligt.



Ktam från oss!!

2011-12-04 @ 17:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0