Yamaha

Idag åkte Simon till utkanten av Hanoi centrum för att kika på moppe med Roman (fransk 19-åring som bor på peacehouse). Efter ett friskt letande på motorcykelgatan (direktöversatt från vietnamesiska) hittade de en reparatör som hade några billiga hojar i skymundan. De sken som solen i sin nyvaxade glans och det kollades, testades länge innan man prutade ned priset en 6% på varsin, en Honda och en spejsad Yamaha. Efter att mekanikern lär Simon hur man kör såg han att de två blinkers Yamahan hade inte fungerade, switchen trasig. Han rev upp instrumentpanelen och började riva av blecken, tillslut fick man lyse även där (bild).

Simon köpte sin moped för 1900 svenska (5,500,000 vietnamesiska) = miljonåk! Hemresan gick lagom smidigt, efter inköpt hjälm begav de sig mot Tay Mo och peacehouse. Efter man vant sig vid trafiken känns det mer som en naturlig lösning av trafikproblemen som enbart kan falleras av trasiga tutor och för hög fart. Farligt på ett sätt, mindre farligt på ett annat. Glömmer aldrig.

Imorgon firas "teachers day", så vi har endast en lektion på morgonen, sedan är det shopping och annat på schemat, "annat" definieras imorgon. Frisering kanske, har hört att det ofta erbjuds handmassage i samband med klippning. Låter ju inte helt fel!

Natt!


Kommentarer
Postat av: Pekka

Kör lugnt nu tetris!

2011-11-17 @ 17:24:08
Postat av: mamma tina

Kör försiktigt är ni nyfikna på hur det gick med lill putt bilen på besiktningen ???

2011-11-17 @ 18:08:29
Postat av: Mamma Marie

Vad kul! Hoppas det är tredje gången gillt och en moppe som fungerar utan en massa mekande.... Kör försiktigt!

2011-11-17 @ 22:07:01
Postat av: Sanna

Kör försiktigt!

2011-11-19 @ 07:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0