The mother of all temples

Såklart minneskortet till Petras kamera inte är med när man som mest behöver det. Efter att vi tjurat ett tag för det började vi ta lite kort med mobilen, alltid något säg? Det sista turistandet på resan begav oss till tempelstaden Angkor. Vi besökte tre av de mest kända templen där Angkor Wat var först ut. 



Maffigt! Massvis med historier bakom varenda liten stenskulptur väggarna var fyllda av. Simon läste flitigt i sin historiebok han inhandlat dagen innan på marknaden. Efter lunch åkte vi vidare med våran tuktuk-chaffis till tempel numero 2 - Bayon. 



Vattenflaska och guidebok i högsta hugg.




Bayon är mest känt för dess många torn med inkarvade stenansikten som kallt ler mot en var man än är i templet. Favorittemplet sparade vi till sist nämligen Ta Prohm. 



Ta Prohm är bevarat (typ) som det såg ut så fransmännen återuptäckte tempelstaden, med undantag för röjning så man kan ta sig fram. Efter att folk övergav Angkor (staden Angkor) lämnades det mesta över till moder jord och hon har verkligen satt sina spår. Alla tempel såg ut ungefär som Ta Prohm men har renoverats och därmed rensats från träd och buskage. Träden växer till sig och blir en del av byggnaderna och om de dör eller faller så faller också byggnaden den "bor" i. Kuriosa är att Ta Prohm har varit inspelningsplats för ett par scener ur en "Tomb Raider" film.
Efter en lång dag i dessa tempel är vi redan ganska mätta på gamla stenhus, imorgon ska vi återta slapparställning och läsa ut skönlitteraturen!
Ses snart!!! Nedräkningen har börjat - 6 dagar.

Kommentarer
Postat av: Josefine

Najs, hur många dagar är det för mig då? :D

2012-02-21 @ 18:11:27
URL: http://strombergjosefine.blogg.se/
Postat av: Sanna

Fin färg ni fått! Ser själv ut som spöker laban, matchar snön som håller på att smälta - vår väder idag hoppas det håller i sig! Kram

2012-02-21 @ 21:09:13
Postat av: Mamma Marie

Oj, vad kulturella ni blir. Förstår att man kan bli mätt på stenhus för en tid.Här packar vi för en helg i Stöten, hoppas snuvan försvinner....

2012-02-21 @ 22:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0