Hälsningar från Mai Chau

Som ni redan vet åkte vi till Mai Chau över helgen, vi skulle vilja dela med oss av bilder vi tog!

Kort info: Mai Chau är en ort i en dal mellan berg som rör molnen med topparna och har cirka 5500 invånare, dessa består av olika minoritetsbefolkningar där den största kallas "vita tai". Man odlar ris och en speciell rotfrukt som smakar som en mjöligare variant av sötpotatis (god grillad). Området är känt för sina speciella stylthus som tai-folket bor i, byggda i palmträstomme med bambugolv och palmlövtak. Det är som en variant av en bungalow fast med två våningar, där nedervåningen inte har några väggar. Traditionellt användes nedervåningen som utrymme för boskap men i den byn där vi bodde var det mestadels souvenirbutiker och restauranger. Inte särskilt isolerat, kallt som norden!


Första måltiden i "Guesthouse no.15" som vi fått rekommenderat av våra kolleger i Peacehouse. Mycket trevlig familj, god mat, varma täcken och billigt.



Dagen därpå tog hyrde vi motorcyklar och åkte tillsammans med en guide till en närliggande by. Den här bilden tog vi under väntan på lunch, eftersom de vi skulle äta lunch hos var ute och jobbade i fälten hade de inte förberett någon mat så vi fick vänta länge när väl köksmästarn kommit och vi trodde vi skulle få våran mat så sa guiden "det var svårt att fånga en anka så det kommer ta lite tid"! De gick alltså ut och fångade en anka i byn och tömde den på blod (delikatess som 50% av oss provade på att dricka/äta) sedan tillagades köttet, färskare kan det nog inte bli. 



Första stoppet på turen var vid en ätpinnefabrik, vilket i själva verket inte var mycket till fabrik. Praktexempel på att det visst finns vietnameser som är effektiva, störta högen med ätpinnar längs med vägen. Besökte även en grotta i naturligt skick, vi fick krypa/klättra för att komma in och med två ficklampor lysa upp vägen in i grottan kontrast mot den grottan vi besökte i Ha Long bay med strålkastare och trappsteg.



Petra när hon kör försiktigt. 



På kvällarna gick vi till lägereldsplatsen i närheten av byn, en kväll bjöds det på risvin! Mycket trevliga vietnamesiska konststudenter som var i Mai Chau och målade hade födelsedagsfirande där och ville såklart att vi skulle vara med och fira.



Dagen därpå kände vi att vi behövde röra lite på oss, vi hörde talas om "trappan med 1000 steg" och gick dit. Det som väntade på oss när vi kom upp var... damdamdamdamm en grotta!! Känns som vi har sett tillräckligt med grottor nu, men det är riktigt häftigt fenomen. Den här var mycket större och ljusare än den grottan vi var i dagen innan.



Kortversion av helgen!
Allmän lägesrapport: Imorgon har vi utvärdering av vårat projekt och på fredag är det sista dagen.
Hörs snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0