Staden med massor av begravda kungar

Idag har vi hyrt en motorcykel och gett oss ut på upptäcksfärd i och runt Hue med vår piratkopia till reseguide i högsta hugg.
Dagen i bilder:



På jakt efter pomelo på marknaden! Favoritfrukten!


Vi åkte över floden som delar staden i en nordlig och en sydlig del till stadens mest berömda sevärdhet - de tre citadellerna (= 148 kinainspirerade byggnader med vallgravar runt omkring = förr härskarens bostad). Det finns så mycket historia bakom den här staden och den här platsen. Förutom allt som har med de härskare som bott där att göra har platsen utsatts för två krig (franska och amerikanska) samt naturkatastrofer (tyfon). En hel del renoveringsarbete pågår alltså. Maffigt ställe!




Kunde mata galna fiskar för en dollar.


Simon kör försiktigt mitt i trafiken!

Vi gjorde två stopp utanför staden på vår lilla motorcykeltripp, det första var en arena där tigrar och elefanter slogs. Lite kuriosa vi läste oss till var att de klippte av tigrarnas klor och drog ut deras tänder så att elefanterna som var en symbol för härskaren alltid skulle vinna. Stopp nummer två var vid en offerplats (bild ovan). Mycket lugnt utan en turist i sikte, där slog vi oss ner och njöt av en saftig apelsin.
Det var det! Imorgon bitti åker vi vidare på en 4h bussfärd till Hoi An. Hörs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0